יום שבת, 3 בדצמבר 2011

קארי

והפעם, קצת קולינריה.

אני בטוחה שכל מי שצופה באנימה ראה לא פעם את החבר'ה אוכלים קארי. לא חסרות דוגמאות, אז אני לא רוצה אפילו להתחיל...
ובכן, למדתי מחבר ותיק איך להכין קארי בעצמי, וזו מנה נהדרת! לכן, אני רוצה לחלוק את המתכון, כדי שעוד אנשים יוכלו לנסות להכין בעצמם ולהנות~


אז בבקשה:
(מספיק לכ-10 מנות)

למחית קארי: 
3/4 כוס קמח לבן
100 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה בטעם חמאה)
2 כפות גראם מסאלה
כפית או 2 של אבקת צ'ילי חריף (לא חובה)
כפית מלח
פלפל שחור גרוס (כחצי כפית)
3 כפות של רוטב ווסטשייר
2 כפות קטשופ
כף חמאת בוטנים
1-2 כפות דבש
כפית גדושה של מחית קארי צהוב

לתבשיל:
2 בצלים סגולים קטנים
בטטה (בינונית עד גדולה)
2 תפוחי אדמה (בינוניים)
2 גזרים
קילוגרם בשר (איזה שרוצים - עוף\בקר, באיזה יחס שרוצים) מפולפל (פלפל לבן) [אפשר טופו במקום]
כפית מלח
תפוח עץ  מגולען
2 עלי דפנה
4 כוסות מים
שמן קנולה
שמן צ'ילי (לא חובה)

אופן הכנה: 

להכנת המחית: 
1) מערבבים כ3/4 כוס קמח עם כ100 גרם חמאה בסיר על אש בינונית עד שזה הופך לפירה רך (אם זה יוצא סמיך מדי להוסיף עוד חמאה).
2) להוסיף את האבקות של התמצית, לערבב, לכבות את האש, ולהוסיף את שאר החומרים של התמצית. לערבב טוב ולשים את התמצית בכלי נפרד.

התבשיל:
1) חותכים את הכל לחתיכות בינוניות (בייט סייז) ולערבב את הבשר עם פלפל לבן, קצת פלפל שחור גרוס, וקצת שמן צ'ילי.
2) מטגנים את הבצל עד שמתחיל להשחים ב2 כפות שמן קאנולה וקצת שמן צ'ילי.
3) להוסיף את הבשר ולטגן עד שהוא משנה צבע.
4) להוסיף מים (עדיף חמים) ואת הגזרים. להגביר את האש לאש גדולה, ואחרי שהמים רתחו להוריד לאש בינונית ולבשל כ10 דקות (במקרה של בקר שדורש בישול ארוך יותר, אפשר לתת לו להתבשל כשעה ואפילו יותר). להפריד את הקצף המלוכלך שיוצא מהתבשיל ולזרוק אותו.
5) להוסיף כפית מלח, את שאר ירקות השורש, את עלי הדפנה, ולגרר את התפוח המגולען לתבשיל. לבשל עד שתפוחי האדמה מוכנים.
6) כשתפוחי האדמה מוכנים להוסיף את מחית הקארי בכפית בחתיכות, לערבב היטב ולבשל כ10 דקות נוספות.

להגיש ביחד עם אורז לבן או אטריות אודון, א בעצם כל מה שבא לכם ואפילו לבד.
בתאבון!!


9 תגובות:

  1. אני יכול להעיד על כך שהגברת יודעת על מה היא מדברת ושהתבשיל שלה טעים ולא מסובך להכנה.

    אגב, התמונה בסוף רצינית סגגגגג

    השבמחק
  2. 13 מנות זה דיי הרבה, יש לך מושג אם המתכון הזה עובד גם אם משתמשים בחצי מהכמויות שרשמת?

    השבמחק
  3. למען האמת, זה הספיק למשהו כמו 10 מנות. זה די תלוי באיך מחלקים את המנות אני משערת.
    וכן, המתכון עובד בחצי כמות. הכנתי חצי כמות בפעם הקודמת (ואז זה הספיק ל-7 אנשים. לך תבין).


    ותודה רבה, גיל :)

    השבמחק
  4. תודה רבה המתכון שלך מזה עזר לי!

    השבמחק
  5. おいしそうですよ。作ってみます

    השבמחק
  6. מנסיון זה יוצא ממש טעים. וחריף. עדיף החריף. לכו על החריף, זה מושלם.

    השבמחק